Europa Londen Kunst & Cultuur Buckingham Palace - Cityfan

Buckingham Palace

<< Terug naar zoekresultaat

Buckingham Palace

Buckingham Palace is het woon- en werkpaleis van de koningin en misschien ook wel de grootste bezienswaardigheid van Londen. Kom ’s morgens op tijd, zodat je de wisseling van de wacht kunt meemaken.

De oorsprong van het paleis dateert van 1705. Het was toen echter nog geen paleis, maar een groot herenhuis van de hertog van Buckingham. In de eeuwen erna werd het uitgebreid met diverse vleugels, waardoor er een binnenplaats ontstond. Met de toetreding van koningin Victoria in 1837 werd het pas een officieel koninklijk paleis. In die tijd werd ook het balkon toegevoegd dat bekend is van de balkonscenes met de Britse koninklijke familie. Het paleis schijnt nu maar liefst over 775 kamers en 78 badkamers te beschikken. Er werken zo’n 450 mensen. 

Het is gemakkelijk te zien of de koningin thuis is: hangt de Koninklijke vlag, de Royal Standard uit, dan is ze thuis. Zie je in plaats daarvan de Engelse vlag, de Union Jack wapperen, dan is ze er niet. Zoals in de zomer. In de maanden augustus en september gaat de koningin namelijk gewoontegetrouw op vakantie naar Balmoral Castle in Schotland. 

Normaal gesproken is Buckingham Palace natuurlijk gesloten voor publiek, maar gedurende de zomerperiode wordt een gedeelte opengesteld. Je mag dan een kijkje nemen in 19 verschillende staatsiezalen, waar schatten van de Royal Collection te bewonderen zijn, waaronder schilderijen van Rubens, Vermeer en Rembrandt. Ook is er altijd een extra tentoonstelling rondom een thema. Bijvoorbeeld van jurken die de koningin tijdens verschillende staatsbezoeken gedragen heeft. Het publiek mag zelfs een blik in de tuin werpen en langs het meer wandelen. De opbrengsten van de zomeropening zijn onder andere voor onderhoud van het paleis. 

Neem hier: www.royal.gov.uk/TheRoyalResidences/BuckinghamPalace/VirtualRooms/Overview.aspx

alvast een virtueel voorproefje. 

Wil je meer koninklijke schatten zien, ga dan naar de Queen’s Gallery. Hier zijn wisselende tentoonstellingen te zien van diverse kunstobjecten die Britse koningen en koninginnen over de afgelopen 500 jaar verzameld hebben. De Queen’s Gallery is gevestigd aan de westkant van Buckingham Palace, in een tot galerie verbouwde voormalige privékapel.

Tip:
Changing the Guard, ofwel het wisselen van de wacht, is een ceremonie die zich dagelijks, of om de dag, om 11.30 uur afspeelt op het voorplein van Buckingham Palace. En hoewel erg toeristisch, toch een echte ‘must see’.

tags:

binnen en buiten - must see - wijk Westminster
 
> Meer spots binnen: 0,5km |  1km |  3km
Bekijk ook deze spots!
Je kunt hier je waardering en / of reactie geven!
Je moet hiervoor eerst inloggen of een account aanmaken.
Er zijn nog geen reacties.
  • Reageer als eerste en maak kans op een leuke verrassing!