Europa Londen Kunst & Cultuur Tower of London - Cityfan

Tower of London

<< Terug naar zoekresultaat

Tower of London

De Tower of London is niet één toren, maar bestaat uit een heel kastelencomplex met onder meer 12 torens. Het werd in 1078 aan de Theems in Londen gebouwd en heeft in de loop der eeuwen diverse functies gehad. De meeste tijd ging het er niet al te zachtzinnig aan toe…

De Tower werd gebouwd in opdracht van koning Willem I, beter bekend als Willem de Veroveraar. Het moest de stad beschermen tegen aanvallen door Normandische veroveraars. Bekend en berucht is de Tower geworden als gevangenis.  Vooral voor gevangenen uit de hogere kringen. Hooggeplaatste personen die in de Tower zijn geëxecuteerd, zijn bijvoorbeeld de drie Engelse koninginnen Anne Boleyn (1536), Lady Jane Grey (1554) en Catherine Howard (1542). Zij werden hier onthoofd. 

Overigens werden er naast mensen ook wilde dieren als tijgers, olifanten en beren gevangen gehouden. Zij dienden ter vermaak aan het hof. De enige dieren die zijn overgebleven zijn de raven. Er is een legende die zegt dat het Britse koninkrijk en de Tower zullen vallen als de raven ooit het kasteel verlaten. Daarom worden er nu nog altijd minimaal 6 raven gehouden. Ze krijgen een heel speciale behandeling en worden gevoerd door een bewaarder, een Yeomen Warder.

De Yeomen Warders zijn sinds 1485 de bewakers van de Tower of Londen. Ze zijn bekender als de Beefeaters en meteen te herkennen aan hun fraaie kostuum. Ooit bewaakten ze de Tower en de bijbehorende gevangenis, tegenwoordig staan ze de vele toeristen te woord die dagelijks de Tower komen bezoeken. 

Als je alles hebt bekeken, van kroonjuwelen tot wapenuitrustingen, neem dan een kijkje in een van de vijf  museumshops.

Tip:
Je kunt een audiogids huren en kiezen uit vijf tours. Kies een tour over de Normandiërs, het middeleeuwse paleis, gevangenneming en executie in de Tower, kroonjuwelen. Of laat je vertellen hoe het is om te leven in zo’n koninklijke vesting.

tags:

wijk The City - binnen en buiten - geschikt met kinderen - historisch - museumcafé - museumrestaurant - museumwinkel - audiotour
 

Adres

Tower Hill -
EC3N 4AB Londen
T: +44 (0) 20 3166 6000

Openingstijden

Maandag

 

10.00 - 17.30 uur

Dinsdag

 

09.00 - 17.30 uur

Woensdag

 

09.00 - 17.30 uur 

Donderdag   

 

09.00 - 17.30 uur

Vrijdag

 

09.00 - 17.30 uur

Zaterdag

 

09.00 - 17.30 uur

Zondag

 

10.00 - 17.30 uur

Na 17.00 uur worden er geen bezoekers meer binnengelaten.

Test
> Meer spots binnen: 0,5km |  1km |  3km
Bekijk ook deze spots!
Je kunt hier je waardering en / of reactie geven!
Je moet hiervoor eerst inloggen of een account aanmaken.
Er zijn nog geen reacties.
  • Reageer als eerste en maak kans op een leuke verrassing!