Info Stad - Cityfan

Amsterdam

Amsterdam, wereldstad in het klein

Amsterdam een kleine stad? Jazeker! Amsterdam heeft namelijk nog geen miljoen inwoners. Als je bedenkt dat Parijs meer dan 2 miljoen inwoners heeft, Berlijn meer dan 3 miljoen en Londen zelfs meer dan 7 miljoen. Dan mag je toch gerust stellen dat Amsterdam daarmee vergeleken, zoals je mensen vaak hoort beweren, een groot dorp is. 

 Maar met meer dan 1000 bruggen, 28 parken, 165 grachten, 50 musea en 140 galeries en 175 nationaliteiten kun je niet zeggen dat er in Amsterdam niks te zien of te beleven valt. Bekend en geliefd bij toeristen zijn vooral de Grachtengordel, musea zoals het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum. Veelbezocht zijn ook het Anne Frank Huis en de al sinds eeuwen populaire Wallen. Maar er is zoveel méér leuks te doen. Ook dingen die je niet zo snel in een reisgids zult vinden. 

AANRADER! Winkel ook eens online in de Amsterdamse 9 Straatjes!

De 9 Straatjes in Amsterdam is een heel gezellige buurt binnen de grachtengordel. Je vindt er veel leuke winkels en hippe boetiekjes die bijzondere en originele spullen verkopen. Wat een uitkomst dat je, ook wanneer je niet in Amsterdam bent, toch via de website van de 9 Straatjes, kunt shoppen!

NAAR SHOP >
9Straatjesonline.com

Lifestyle - 9straatjesonline