Info Stad - Cityfan

Fotoheader Den Bosch

Den Bosch, gastvrij, gemoedelijk en gezellig

Hoewel 's-Hertogenbosch de officiële naam is, hoor je in de omgang vaker dat mensen het over Den Bosch hebben. En dat is ook wel zo gemakkelijk.

Den Bosch heeft al meerdere keren de titel 'Meest Gastvrije Stad van Nederland' binnengesleept. De sfeer en uitstraling van de stad is ook gemoedelijk en gezellig. Er zijn veel kleine straatjes, monumentale panden, winkels en je kunt er prima eten en drinken. Een bijzondere manier om Den Bosch te verkennen is via een rondvaart op stadsrivier de Binnendieze. Je hebt keuze uit verschillende vaarroutes. Je krijgt tekst en uitleg over de stad terwijl je, hoe bijzonder, ook ónder de stad door vaart.

De Sint-Jan is wel de meest in het oog springende bezienswaardigheid in Den Bosch. Deze prachtige kathedraal 'moet' je gezien hebben. Er tegenover, aan het plein de Parade, heb je veel cafés en terrasjes. Op de markt staat een standbeeld van de beroemdste Bosschenaar ooit, Jheronimus Bosch, beter bekend als Jeroen Bosch. Het Jheronimus Bosch Art Center is speciaal aan hem gewijd. Meer kunst en cultuur vind je in het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch.

........... TIP ...........

Huur een fiets!

Rijwielshop
Stationsplein
Den Bosch
T: 073 - 613 47 37

Biking Den Bosch
Spekstraat 13a,
Den Dungen
(± 8 km van Den Bosch)
T: 073 - 689 55 83

Café Zomers & Zomers
Karrenstraat 22

Den Bosch
T: 073 - 613 66 13