Info Stad - Cityfan

Fotoheader Eindhoven

Eindhoven, grootste stad van het zuiden

Eindhoven is vooral groot en bekend geworden door Philips. Dat merk je, want er zijn veel dingen naar (de familie) Philips vernoemd. Zo heb je bijvoorbeeld het Philips de Jongh wandelpark, het Philips Stadion en Philips Fruittuin, om maar wat dingen te noemen. 

De afgelopen jaren heeft Eindhoven steeds meer bekendheid gekregen door de komst van de Design Academy. Er studeerden veel designers af die later bekend zouden worden, zoals Richard Hutten, Maarten Baas en Wieki Somers. Ook Piet Hein Eek is er afgestudeerd en heeft nu een restaurant, winkel en galerie in Eindhoven. Design is inmiddels belangrijk voor Eindhoven en geeft de stad een nieuwe 'boost'.

De Dutch Designweek, het grootste designevenement van Nederland, wordt hier ook gehouden. Het is mooi om te zien dat het industrieel erfgoed van Eindhoven weer nieuwe bestemmingen krijgt. Grand café Usine is bijvoorbeeld gevestigd in een oude Philipsfabriek. In Eindhoven is het verder goed shoppen en uitgaan. Opvallend aan Eindhoven zijn ook de parken en de prachtige natuur van het Dommeldal