Info Stad - Cityfan

Fotoheader Groningen

Groningen, 'Amsterdam van het Noorden'

Er wordt wel eens gezegd dat Groningen het 'Amsterdam van het Noorden' is. Wie de stad Groningen een beetje kent, snapt dat wel. Er heerst een zelfde soort bedrijvigheid, gezelligheid en drukte. En dat heeft weer te maken met dat Groningen een echte studentenstad is. Een kwart van alle inwoners is student!

De Martinitoren is het icoon van de stad, door stadjers (stadsbewoners) 'd' Olle Grieze genoemd, de oude grijze (toren). Opvallend aan Groningen zijn de vele oude pakhuizen, uit de tijd dat Groningen een Hanzestad was. Ook zijn er nog heel veel hofjes, oftewel gasthuizen bewaard gebleven. Maak een hofjeswandeling en ervaar hoe verrassend deze oases van rust nu zijn.

Groningen heeft veel te bieden op het gebied van kunst en er zijn ook veel bijzondere winkeltjes te vinden. Maar de grote trots van de stad is natuurlijk het Groninger Museum. Niet te missen als je een bezoek aan de stad brengt. Het museum alleen is al een kunststuk. Naast cultuur, is Groningen ook een ideale stad om uit te gaan. Er zijn ontelbaar veel cafés. En het mooie is: er zijn geen vaste sluitingstijden...