Info Stad - Cityfan

Fotoheader Maastricht

Maastricht, genieten van het bourgondische leven

Zodra je in Maastricht bent krijg je het gevoel even op vakantie in het buitenland te zijn. Hier wordt volop genoten van het goede leven. Lekker eten en drinken, uitgaan; dat is de Maastrichtse cultuur. Niet zo verwonderlijk dus dat er zóveel cafés en restaurants in Maastricht zijn.

In deze bourgondische stad ademt alles historie. Dat begint al als je vanuit het station over de oude Romeinse Sint Servaasbrug, wandelt. Vergeet niet, voordat je de brug oversteekt, eerst de wijk Wyck te bezoeken. Het is een leuke buurt met veel hippe winkeltjes en restaurantjes.

Ben je eenmaal in de stad, dan heb je de keuze: iets drinken op het drukbezochte Vrijthof, de Markt of liever iets rustiger op het Onze-Lieve-Vrouweplein. Kies je voor het laatste, loop dan even binnen bij de nabij gelegen Mariakapel. Een mystieke plek!

Shoppen kun je in het historische Stokstraatkwartier, waar veel sjieke en exclusieve winkels zitten. In het pittoreske Jekerkwartier, geliefd bij veel studenten, vind je juist veel kleinschalige winkeltjes en cafés. Céramique is een nieuwe wijk met moderne architectuur; hier is ook het Bonnefantenmuseum gevestigd.

Lees hier, wat er nog meer te genieten valt in Maastricht!