Info Stad - Cityfan

Rotterdam

Rotterdam, stad met power en creativiteit

Rotterdam is een stoere stad, een stad met lef. Gedwongen door de opgelopen schade in de oorlog, is er met man en macht gebouwd aan een metropool. En nog steeds gaat het maar door. De wolkenkrabbers worden alsmaar hoger en hoger. En dat heeft wel wat: Nederlands enige stad met een skyline! 

Voor moderne kunst- en architectuurliefhebbers is Rotterdam een ideale stad. Heel bekend en populair zijn het Museum Boijmans Van Beuningen, de Kunsthal en het Nederlands Architectuurinstituut (NAi). In Rotterdam draait er uiteraard veel om de haven en zeevaart. Bezoek het Maritiem Museum en bedenk dat je heel veel spots, ook musea, kunt bereiken met de watertaxi.

Rotterdam blijft in beweging. Rondom het Zwaanshals in Oud Noord schieten creatieve winkeltjes als paddestoelen uit de grond. In een voormalige brandweerkazerne is het Rotabs Stylecenter gevestigd: een 'Warenhuis voor Kunsten'. Een andere nieuwe creatieve hotspot is de Mini Mall, een culturele broedplaats in een voormalig station. Ook hier hebben 'ondernemers in de dop' hun eigen unieke shop met vintage, design en fashion. 

Een stukje vooroorlogs Rotterdam kun je nog zien in Delfshaven, geboorteplaats van Piet Heyn. Hier tref je behalve zijn standbeeld, leuke antiekwinkeltjes en een stadsbrouwerij. Historisch is ook het voormalige cruise-stoomschip van de Holland-Amerikalijn, het SS Rotterdam. Deze legende ligt nu in Katendrecht, is te bezichtigen en behalve eten en drinken, kun je er ook slapen. De Euromast, nog altijd het icoon van Rotterdam, is sinds een 'make-over' ook weer hot. Tegenwoordig, behalve restaurant ook hotel en je kunt er van abseilen!

We hebben heel veel bijzondere adresjes in Rotterdam gevonden; bekijk ze hier!