Info Stad - Cityfan

Utrecht, bruisend middelpunt van Nederland

Utrecht is een heerlijke levendige stad. Dat komt niet in de laatste plaats, doordat Utrecht een echte studentenstad is. Kenmerkend voor Utrecht zijn de grachten met werven en werfkelders.

Eyecatcher is de Domtoren, de hoogste kerktoren van Nederland. Een beklimming van deze toren staat dan ook in de top-10 van toeristische attracties in Utrecht. Een rondvaart maken in één van de grachten of een waterfiets huren is ook populair.

Bekende musea in Utrecht zijn het Spoorwegmuseum, Museum Speelklok en het Centraal Museum. Het Centraal Museum heeft naast een eigen collectie nog twee extra musea: het dick bruna huis, ja, geschreven met kleine letters, en het Rietveld Schröderhuis. Dit door Gerrit Rietveld ontworpen huis staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De meeste toeristen en citytrippers komen overigens naar Utrecht om te shoppen. En dat is ook niet zo gek, want winkels heb je er volop. Wij hebben ons best gedaan, om naast de leukste shops nog veel meer bijzondere spots te vinden. Bekijk ze hier!