Caféweek 11 t/m 16 maart 2014 - Cityfan

Caféweek 11 t/m 16 maart 2014

8 maart 2014
Door: Jeanet
Van dinsdag 11 t/m zondag 16 maart 2014 is het Caféweek. Heb je nog nooit van het begrip Caféweek gehoord dan kan dat kloppen. De Restaurantweek kenden we al wel, maar de Caféweek is iets nieuws. Meer dan 200 cafés in Nederland doen er aan mee en elke dag staat in het teken van een speciaal thema.

Dinsdag 11 maart is de aftrap van de Caféweek en worden de deuren van diverse cafés opengesteld voor een ‘open huis’. Je krijgt in het door jouw gekozen café een welkomstdrankje en een kijkje achter de schermen. Je krijgt informatie over bijvoorbeeld de historie van het café en je kunt vragen stellen.  Wellicht leuk als je zelf interesse hebt om in de horeca te gaan werken, of gewoon omdat je in plaats van áán de bar ook wel eens áchter de bar van je favoriete café wilt kijken!

Woensdag 12 maart staat de avond in het teken van ‘glamourbingo’. Met het suffe imago van bingo heeft deze bingo niks te maken, maar des te meer met spanning, gezelligheid en hilariteit. En er worden fantastische prijzen beloofd, want wat is een bingo zonder prijzen?

Donderdag 13 maart is een dag voor de echte bierliefhebbers. Niet voor de liefhebbers van véél bier, maar goed, lekker en speciaal bier. Onder leiding van een bier-expert worden er verschillende bieren geproefd en beoordeeld.

Vrijdag 14 maart begint ’s middags met de VrijMiBo, ofwel de welbekende vrijdagmiddagborrel. Na een drukke week wordt het weekend ingeluid door gezellig een drankje te drinken en bij te kletsen met collega’s of vrienden. Normaal gesproken zal je na de VrijMiBo meestal naar huis gaan, maar doe dat dit keer vooral niet! Deze avond is namelijk tapasavond, dus blijf rustig zitten en geniet van de heerlijke hapjes.

Zaterdag 15 maart is het Cocktailnight, dus ben je dol op cocktails, dan is dit jóuw avond! De deelnemende cafés van de Caféweek shaken er deze avond lustig op los. De populairste en lekkerste cocktails staan op de kaart als feestelijke sfeermakers voor een bijzondere avond.

Zondag 16 maart, de laatste dag van de Caféweek wordt afgesloten met een activiteit die niet alleen leuk is, maar ook nog eens leerzaam. Wat dacht je van  een wijnproeverij? Kijken, ruiken en proeven van verschillende wijnen prikkelt de zintuigen en is heel gezellig om te doen met een aantal mensen.

Tip:
Tijdens de Caféweek kun je in de deelnemende cafés aanschuiven voor een aantrekkelijk geprijsde maaltijd, de zogenaamde Caféweek Special of CafeWeekHap. Deze kost maar € 10,- en kan bestaan uit: kip, vlees, vis of een vegetarisch gerecht.


Om te zien welke cafés aan de Caféweek meedoen en met welke activiteiten, kun je kijken op www.cafeweek.nl. Je kunt hier ook je postcode invoeren om specifieker te zoeken.

     

Je kunt hier je reactie geven!
Er zijn nog geen reacties.
  • Reageer als eerste en maak kans op een leuke verrassing!


RSS nieuws feed

Cityfan laatste nieuws RSS feed

Volg het laatste nieuws middels onze RSS feed