Duìstâhre wandelingen in duister Den Haag... - Cityfan

Duìstâhre wandelingen in duister Den Haag...

13 maart 2014
Door: Jeanet
In het journaal zien we dagelijks beelden van het Haagse Binnenhof die we eerder als saai dan spannend zouden omschrijven. Maar dat was eeuwen geleden wel anders. Leer de verborgen kanten van Den Haag kennen met een 'Duìstâhre wandeling'!

Lekker griezelen tijdens je stadswandeling
In Londen zijn stadswandelingen rond Jack the Ripper en spookverhalen mateloos populair. Hoe griezeliger hoe beter. Maar wat ze in Londen kunnen, kunnen we in Den Haag ook moeten ze gedacht hebben. Ze bestudeerden de Haagse geschiedenis en bedachten iets duisters: Duìstâhre wandelingen...

Spannende verhalen over de Haagse geschiedenis
Tijdens een Duister Den Haag wandeling loop je met een gids langs de spannendste plekken uit de geschiedenis van de Hofstad. Geen saaie feiten of jaartallen, maar juist de sappige en vaak bloederige details! Nu vraag je je misschien af: ‘zijn die er dan?’ Nou en of! Veroordeelden bijvoorbeeld werden als straf geradbraakt  en ook onthoofdingen en ophangingen waren aan de orde van de dag. Daarbij werden belangrijke  mensen zoals de gebroeders de Witt niet gespaard. Deze heren werden destijds door een menigte woedende mensen gelyncht, waarbij een tong en een vinger van één van beiden tot op de dag van vandaag worden bewaard in het Haags Historisch Museum!
 
Een 'Duister Den Haag wandeling' is niet voor watjes
Ben je niet al te bang uitgevallen en houd je bovendien van geschiedenis, dan is een Duìstâhre wandeling echt iets voor jou. Er zijn op dit moment  twee verschillende thema’s: ‘Huiveringwekkend Hofkwartier’ en ‘Haagse Gruwel’. Vanaf 14 maart 2014 is er ook een Engelstalige wandeling: ‘Dark The Hague’. Alle wandelingen starten om 19.30 uur, duren ongeveer 1,5 uur, kosten € 12,50 p.p. en zijn volledig rolstoel-geschikt. Je kunt in de agenda op de website kijken wanneer er gewandeld wordt en je kunt ook een besloten wandeling van minimaal 6 personen boeken. Misschien leuk om met een stel  vrienden te doen!

TIP:
In Den Haag valt nog veel meer te griezelen. Ga naar Museum de Gevangenpoort en treed in de voetsporen van gevangenen, waarbij je huivert bij de aanblik van brandijzers, beulszwaarden en beenblokken. Luister naar verhalen over beroemde gevangenen, ontsnappingen en beulspraktijken. Als je durft...

Meer info vind je op www.duisterdenhaag.com.

     

Je kunt hier je reactie geven!
Er zijn nog geen reacties.
  • Reageer als eerste en maak kans op een leuke verrassing!


RSS nieuws feed

Cityfan laatste nieuws RSS feed

Volg het laatste nieuws middels onze RSS feed