Kunst & Cultuur - Cityfan

Fotoheader Kunst en Cultuur

Van kunst en fotografie, tot mode en architectuur

Je hoeft geen cultuurfreak of kunstkenner te zijn om van kunst en cultuur te kunnen genieten. Er zijn namelijk zóveel soorten musea en galerieën. Als je regelmatig naar een museum gaat, is het voordelig om een Museumkaart te kopen. Vervolgens heb je toegang tot meer dan 400 musea in Nederland.

Verzamelen, vastleggen en tentoonstellen zit kennelijk in ons bloed, als je afgaat op het aantal musea. Op het gebied van kunst, architectuur, fotografie, mode, communicatie, industrieel erfgoed; overal zijn liefhebbers en musea voor. Er is zelfs een carnavalsmuseum in Den Bosch. Sommige musea zijn gevestigd in panden waarvan de voormalige bewoners zo bijzonder waren, of het huis zelf zo bijzonder is, dat ze nu tot huismuseum zijn omgevormd. Zoals dit stadspaleis en grachtenpand in Amsterdam. Ook voor kinderen kan een museum boeiend zijn. Vaak kunnen ze een speurtocht of workshop doen.

Je komt er niet speciaal voor, maar toch… de museumrestaurants. Ze worden steeds mooier en beter. In de keuken wordt vaak met fairtrade en biologische producten gewerkt. Dikwijls worden bekende kunstenaars en designers aangetrokken om de inrichting en styling te doen. En dan de museumwinkels. Vaak heb je niet eens een entreebewijs nodig, om er even fijn rond te neuzen. Je koopt er originele cadeaus die je in geen enkele andere winkel vindt. Soms kan dát alleen al een goede reden zijn voor een museumbezoek...

En niet te vergeten zijn er, behalve musea, heel veel bijzondere galerieën.

Tip:
Als je doelgericht wilt zoeken naar een tip op het gebied van kunst en cultuur, dan kun je dat snel en gemakkelijk doen door eerst een stad te kiezen. Klik dan in het linkermenu op KUNST EN CULTUUR en vink vervolgens een categorie aan.

----- boekentips -----