Park & natuur - Cityfan

Fotoheader park en natuur

Van stadspark, landgoed, heemtuin, tot... platteland

Stadsparken vormen de ‘groene longen’ van een stad. Een plek waar mensen samenkomen. Waar het heerlijk is om een boekje te lezen, mensen te observeren of te picknicken. Tegenwoordig vinden wij dat heel gewoon, maar dat was het lang geleden nog niet.

De eerste parken waren namelijk bestemd voor de koning of adel om te jagen. Pas veel later voor de stadsbevolking om aan de drukke stad te kunnen ontsnappen. Afhankelijk van wat er op dat moment in de mode was, werden ze aangelegd in de formele Franse stijl of de later meer romantische Engelse landschapsstijl.

Rijke adel en kooplieden bouwden prachtige buitenhuizen, voorzien van parken en tuinen. Meestal als zomerverblijf om de (stinkende) stad te ontvluchten, plezier te hebben en gasten te ontvangen. Vandaag de dag kunnen wij ze bewonderen en ons wanen in vroegere tijden. Lees onze tips er maar op na...

In de rubriek park en natuur, valt tenslotte ook het platteland. Trek je wandelschoenen aan, huur een fiets en binnen no-time bevind je je in de prachtigste natuurgebieden die er in Nederland zijn. Want al houden we van de stad, we kunnen niet zonder natuur! We hebben heel veel ‘groene tips’ die zich meestal binnen 20 km van de stad bevinden. Daarbij hebben we ook gedacht aan hortussen, heemtuinen en hofjes.

Tip:
Als je doelgericht wilt zoeken naar een tip op het gebied van park en natuur, dan kun je dat snel en gemakkelijk doen door eerst een stad te kiezen. Klik dan in het linkermenu op PARK EN NATUUR en vink vervolgens een categorie aan.